دستگاه پاتیل پخت پنیر پتیزا
پنیر پیتزا (به انگلیسی: Pizza cheese) نوعی پنیر پرورده پاستوریزه است که در تهیه پیتزا بهکار میرود. این گونه پنیر به دو فرم صنعتی و سنتی وجود داشته و برای بهکارگیری آن، به شکلهای گوناگونی چون رشتهای، ورقهای و ... بهکار گرفته میشود. این پنیر در فرآیند تهیه پیتزا، با ذوب شدن بر روی سطح این غذا، تاثیرکشسان و چسبنده خود را نشان میدهد. این پنیر با پنیر موزارلا فرق دارد و ازبافتینرم برخوردار است.
روش تولید و دستگاه های پخت پنیر پیتزا
پنیر پیتزا دارای رنگ سفید مایل به زرد با عطر و طعم مختص به خود و بافتی با قابلیت کشسانی خاص جهت تهیه انواع غذاهایی از قبیل پیتزا و لازانیا و... استفاده میگردد. جهت تهیه این نوع پنیر علیرغم فلودیاگرام تولید به ظاهر ساده آن نیاز به کنترل عوامل محیطی شدید و استفاده از مهندسین و استادکاران خبره در خط تولید نیز وجود دارد.
جهت تهیه پنیر پیتزا ابتدا پس از سالم سازی شیر و زدودن آلودگیهای موجود و تنظیم چربی شیر و استانداردسازی، شیر را پاستوریزه یا استریلیزه مینماییم. لازم به ذکر است تنظیم چربی شیر در پنیر پیتزا جهت ایجاد بافت و کیفیت مطلوب بسیار حایز اهمیت است.
آنگاه شیر را به دمای 43 درجه سانتیگراد رسانده و پس از تزریق استارتر کالچر و کلرید کلسیم و مایه پنیر، پس از استراحتی اولیه لخته توسط چاقوهای مخصوص برش داده میشود.
پس از مدتی آبگیری اولیه انجام شده و دلمهها را خرد کرده و آنها را به ترولیها منتقل مینماییم، پس از اندازه گیری PH و پشت و رو کردن قالبهای دلمه، آنها را به سمت استریچینگ (غلتک) هدایت مینماییم باید توجه داشت که PH و کنترل دمای آب جوش بسیار حایز اهمیت است آن گاه دلمهها را در استریچینگ ورز میدهیم که این مرحله نیاز به استادکار ماهر نیز دارد.
در ضمن باید از استرس دمایی (از بالا رفتن بیش از حد دما و پایین آمدن آن جدا خودداری نمود) زیرا باعث کاهش کش آمدن پنیر طی مراحل پخت در فر با آب انداختن پنیر و عدم خاصیت چسبندگی مواد غذایی به پنیر بر روی نان پیتزا میگردد. آن گاه پنیر پیتزای آماده شده را در مولدینگ (قالب) ریخته و آبگیری و قالب زنی انجام میگیرد، سپس توسط چرخ دستی یا کالوایر به سردخانه 30- درجه سانتیگراد منتقل گردیده و پس از آن توسط ترموفرمینگ یا دستگاه شیرینگ قالبها بسته بندی و پس از نمونه برداری و طی دوره قرنطینه تا به دست آوردن نتایج آزمایشگاه در سردخانه زیر صفر انبار و سپس توسط ماشینهای یخچال دار روانه بازار مصرف میگردد.
لازم به ذکر است پنیر موزارلا باید علی رغم این که دارای کش مطلوب و خوبی باشد، از لحاظ جوندگی دارای بافت لاستیکی نباشد که در زمان جویدن برای مصرف کننده آزاردهنده باشد. در ضمن باید قدرت چسبندگی مواد را بر روی خمیر مخصوص داشته و از آب انداختن آن جلوگیری به عمل آید.
مشخصات فنی پاتیل های پخت تولیدی شرکت صنعت اسیل سبلان
- جنس از استنلس استیل 304
- شکل به صورت مکعب و نیم دایره سه جداره با استفاده از ورقهای شانه تخم مرغی جهت بخار دهی و همچنین پخت سریع
- همزن استیل، پایه های قابل تنظیم، تابلو برق استیل
- ظرفیت های بین 100 الی 1000 کیلوگرم