X

فرایند تولید نوشابه

 

 

آب تصفیه شده از تصفیه خانه به اتاق شربت وارد میشود و در دمای 60 تا 70 درجه سانتی گراد در تانک هایی که مجهز به همزن هستند با شکر مخلوط میگردد، سپس شربت تهیه شده از صافی ها عبور داده شده تا ذرات و ناخالصی ها جدا شوند. در مرحله بعد شربت تهیه شده از صافی ها عبور داده شده تا ذرات و ناخالصی ها جدا شوند. در مرحله بعد شربت پاستوریزه شده و خنک میشود. انگاه بقیه مواد شامل رنگ، اسانس، اسید، نگهدارنده و ... اضافه میشود.

طعم دهنده ها به حرارت حساس بوده و در درجه حرارت پاستوریزاسیون از بین میروند از این رو نوشابه ها بعد از آماه سازی فرمولاسیون پاستوریزاسیون نمیشوند.

نگهدارنده هاییی نظیر بنزوات و سوربات در PH اسیدی حل نمیشوند، پس باید آنها را قبل زا اضافه کردن اسید به نوشیدنی اضافه کرد. در مرحله بعد شربت غلیظ تهیه شده با دو روش با آب مخلوط میشود.

  1. Syruping system
  2. Pre – mix system

Syruping system

این روش عمدتا در کاخانه های قدیمی نوشابه سازی رایج است در این روش اب تصفیه شده پس از خنک شدن وارد دستگاه کربناتور شده و میشود. آب گازدار و خنک به قسمت پر کن فرستاده میشود. از طرف دیگر در قسمت پرکن، شربت غلیظ و خنک در ظروف و بطری ها ریخته میشود. ظروف حاوی شربت به قسمتی میرود که در آن آب سرد له نسبت 5:1  به شربت اضافه میشود. سپس دربندی و تکان دادن بطری به منظور مخلوط شدن محتویات انجام میشود.

 

 

Pre – mix system

در این روش از دستگاهی به نام inter mix استفاده میشود که چهار مخزن برای آب سرد، شربت، گاز کربنیک و محصول دارد. در این دستگاه شربت، آب و گاز با یکدیگر مخلوط شده و به مخزن محصول میروند. به این دستگاه کربوکولر هم گفته میشود، چون عمل تزریق گاز و خنک کردن را به طور همزمان انجام میدهد.

 

کربناسیون

روش های کربناسیون متنوع بوده و میتواند به اشکال ذیل باشد :

در روش ایستا محصول در مخزن قرار میگیرد و گاز دی اکسید کربن با فشار بر روی آن وارد میشود. در روش آبشاری محصول در مخزنی که پر از گاز دی اکسید کربن است پاشیده میشود و در روش حبابی محصول در مخزن قرار گرفته و گاز دی اکسید کربن به صورت حباب از کف مخزن وارد محصول میشود. در صورتی که پر کردن شربت در شرایط گرم انجام شود، به سبب افزایش کف و خروج گاز CO2 قبل از دربندی میشود. سرد کردن باعث بهبود یکنواختی و ثبات نوشابه شده و امکان کاهش فشار درهنگام پر کردن را فراهم میسازد.

دستگاه هواگیر برای جداسازی هوا از شربت استفاده میشود. این دستگاه شامل استوانه ای تحت خلا است که تعداد ژی صفحه شیبدار در آن تعبیه شده است. شربت به کمک نازل از بالا به داخل دستگاه پاشیده میشود و به علت شرایط خلا حباب های هوا از محصول خارج میشوند.

 

سایر دستگاه های خط تولید نوشابه :

  • دستگاه بطری شوی
  • دستگاه جعبه شوی

 

بازرسی بطریها،‌ پرکنی و درب بندی

بازرسی بطری های شیشه ای به وسیله دستگاه چشم الکترونیک کنترل میشود به این صورت که نور مخصوصی به کف بطری ها تابیده میشود و در قسمت بالایی بطری عدسی مخصوصی قرار گرفته که حساسیت آن قابل تنظیم است  وبه وسیله آن هر جسم کوچکی قابل تشخیص میباشد.

 

 

 

 

 

دی ان ان