X

ماست

از معروف ترین محصولات کشت داده شده شیر در تمام جهان است. فوم طعم و مزه ماست از یک ناحیه جغرافیایی به ناحیه دیگر تغییر میکند. در بعضی مناطق ماست به صورت یک مایع غلیط تولید میشود در حلی که در برخی کشور های دیگر آنرا به شکل یک ژل نرم تولید میکنند. ماست همچنین به شکل منجمد مانند دسر یا نوشیدنی نیز تهیه میشود. طعم و مزه ماست در مقایسه با دیگر محصولات اسیدی شیر اندکی تفاوت دارد که به دلیل وجود مواد فرار و مقدار کمی اسید استیک و استالدئید در آن است.

 

 

انواع ماست :

  1. ماست ست : گرمخانه گذاری و خنک کردن ان پس از بسته بندی انجام میشود.
  2. ماست هم زده : گرماخنه گذاری ان در داخل مخزن و خنک کردن قبل از بسته بندی است.
  3. ماست نوشیدنی : مانند نوع هم زده است اما لخته آن قبل از بسته بندی بریده و شکسته میشود و به شکل مایع درمیآید.
  4. ماست بستنی که گرمخانه گذاری ان در مخزن انجام و سپس مانند بستنی منجمد میشود.
  5. ماست چکیده : گرمخانه گذاری ان در داخل مخزن و تلغیظ و خنک کردن قبل از بسته بندی انجام میگیرد. این نوع ماست را گاهی اوقات ماست غلیظ، لبنه و لابانه مینماند.

 

5

 

عوامل موثر در کیفیت ماست :

  • انتخاب شیر
  • استاندارد کردن شیر
  • افزودنی ها
  • حذف هوا
  • هموژن کردن
  • عملیات حرارتی مناسب
  • انتخب کشت آغازگر
  • آماده سازی کشت آغازگر
  • طراحی خط تولید

 

 

حداقل تجهیزات مورد نیاز برای تولید انواع ماست :

  1. کلاریفایر
  2. هواگیر و بوگیر
  3. مبدل های حرارتی و برودتی صفحه ای
  4. مخازن نگهداری شیر خام سرد شده
  5. قیف های اختلاط
  6. تانک تهیه فرمولاسیون و اختلاط اجزاء
  7. سپراتور
  8. مخازن نگهداری خامه و شیر پس چرخ
  9. پاستوریزاتور شیر مورد استفاده در تهیه ماست
  10. هموژنایزر
  11. مخزن نگهداری شیر پاستوریزه
  12. اواپراتور
  13. تانک مایه زنی ماست با پمپ های تزریق
  14. ویسکوباتور جهت تکثیر استارترهای مایه ماست – در صورت نیاز –
  15. پرکن خودکار
  16. تجهیزات بسته بندی
  17. دستگاه چاپگر
  18. گرمخانه
  19. سردخانه
  20. بسته بندی ثانویه

 

 

 

دی ان ان
برای ورود به پیج ما کلیک کنید