X

 

بستنی 

بستنی نوعی دسر منجد که مزه دار شده است که طعم مطلوبی دارد و در فصول گرم سال طرفداران بسیاری دارد. 

مواد اولیه تولید بستنی :

  1. مواد جامد غیر چربی شیر : از طریق شیر خشک، پودر آب پنیر یا شیر تلغیظ شده شیرین تامین میشود.
  2. شکر و مواد شیرین کننده : گلوکز، لاکتوز و قند اینوریت برای این منظور استفاده میشود.
  3. امولسیفایرها : از امولسیفایرهایی مانند استرهای گلیسرول، استرهای قندی، استرهای سوربیتول استفاده میکنند.
  4. پایدارکننده ها :
  5. طعم دهنده ها : وانیل، شکلات، توت فرنگی و مغزدارها مهم ترین مواد طعم دهنده مورد استفاده در تولید بستنی اند.
  6. چربی : میتواتن از چربی گیاهی و حیوانی استفاده کرد اما استفاده از چربی گیاهی امکان تغییر رنگ و طعم را موجب میگردد.
  7. روغن مغز بستنی

مراحل تولید بستنی :

  1. فرمولاسیون : قبل اختلاط، حجم مواد اولیه باید با دقت تعیین شود.
  2. مخلوط کردن : در این مرحله مواد اولیه را با یکیدگیر مخلوط کرد. برای این کار میختوان از مخلوط کن های مخصوصی که دور بالایی دارند استفاده کرد.
  3. پاستوریزاسیون : این فرآیند برای از بین میکروارگانیسم ها و در نتیجه افزیش کیفیت محصول نهایی انجام میشود. این فرایند در دمای 84 درجه سانتیگراد به مدت 15 ثانیه انجام میشود.
  4. هموژنیزاسیون : هدف از این مرحله شکستن گویچه های چربی است. استفاده دومرحله ای از این روش کیفیت بستنی تولیدطی را نسبت به روش یک مرحله ای افزایش میدهد. تجربه نشان داده است که هموژنیزاسیون یک مرحله ای باعث میشود که گلبول های چربی هنگام سرد شدن خوشه ای شوند که این امر موجب افزایش ویسکوزیته و کاهش میزان افزایش حجم میشود. بعد از این مرحله مخلوط حاصل تا 4 درجه سانتی گراد سرد شده و سپس وارد تانک رسیدن میشود.
  5. رسیدن : مخلوط بستنی بعد از فرایند هموژنیزاسیون حداقل به مدت 4 ساعت باید در دمای 2 درجه سانتی گراد نگه داری شود تا دوره رسیدن آن کامل شود.
  6. انجماد : مخلوط به داخل فریزرهای صفحه خراش پمپ میشود. فرآیند انجامد بسیار سریع باید باشد تا منجرب به شکل گیری کریستال های کوچک یخ شود. هوا نیز وارد مخلوط میشود و انجاد در 3- تا 6- درجه سانتیگراد انجام میشود.
  7. مراحل بعدی شامل بسته بندی و اکسترود و قالب گیری است که بستگی به نوع بسته بندی مورد نظر دارد. اما بعد از فرایند بسته بندی باید بستنی از داخل یک تونل انجماد با دمای 20- درجه سانتی گراد عبور کند.

حداقل تجهییزات مورد نیاز برای تولید انواع بستنی

  1. صافی ها
  2. کلاریفایر
  3. هواگیر و بوگیر
  4. مبدل های حرارتی و برودتی لوله ای یا صفحه ای
  5. مخازن نگهداری شیر خام سرد شده
  6. سپراتور
  7. مخازن نگهداری خامه و شیر پس چرخ
  8. پیش گرم کن
  9. قیف های اختلاط
  10. تانک تهیه فرمولاسیون و مخلوط کردن اجزا
  11. پاستوریزاتور
  12. هموژنیزاتور
  13. تانک رسانیدن
  14. تانک عمل آوری شکلات
  15. فریزر های مداوم
  16. دستگاه روکش زنی بستنی – در مورد بستنی های شکلاتی یا میوه ای –
  17. اکسترودر – جهت محصلات فانتزی و لوکس –
  18. تجهیزات بسته بندی خودکار
  19. دستگاه چاپگر
  20. کارتن گذاری یا شیرینگ
  21. ضمائم و اتصالات و پمپ های مورد نیاز در هر مقطع از خط تولید.

 

 

 

 

دی ان ان